8 Eylül 2011 Perşembe

YENİ OBJELERİMİZE DEVAM

Bazı okullar dönem içinde ara tatil yaptıkları için 1 hafta önceden açılıyorlar. Çocuklarım da bu hafta okula başlayacaklardan. Biraz hüzünlendiğimi itiraf ediyorum. Yine sabahın köründe kalkacaklar, yine akşam üzeri yorgun bir şekilde eve dönecekler vs. Tabii bunu onlara pek çaktırmıyorum. Öteki taraftan da atölyemde sezonu açacağım için inanılmaz bir heyecan içindeyim. Çünkü bu yaz, gerçekten çok değişik objeler ve projeler üzerine ve gerçekten titizlikle çalıştım. Bu çalışma ve titizlenmem hırslı bir insan olmamdan değil, sadece ve sadece bu işi çok çok ama çok sevmemden kaynaklanıyor.
Neyse kısa kesip yeni gelenlerden boyadıklarımı sergilemek istiyorum. Bu aralar nedense hep "vintage" tarzı çalışıyorum. Aşağıdaki panomun ipini takmaya fırsatım bile olmadı. Bir an önce resimlemek istedim. Nasıl olsa üzerinde başka çalışmalar yapılacak, o zaman ipi takılmış bir şekilde resimlerim diye düşündüm (e kendime bahane lazım ya:))


Farkettiyseniz ben çatlatma çalışmayı çok seviyorum. Ama çatlatma ara ara yerlerde gözükmeli. Objenin ara ara yerlerine çatlatma mediumlarını sürdüğünüz zaman medium sürülmemiş yerlerle aralarında gözü rahatsız edecek kadar farklılık ortaya çıkıyor. Bunun için sizlere önerebileceğim bir kaç yöntem var ki bunlardan en biri ve en kolayı objeyi zımparalamanız.


Obje üzerinde 1 den fazla teknik uygulamayı çok seviyorum. Bu bana sanki objeye hakkını vermek gibi geliyor.


Bu da yeni gelen objelerimden bir diğeri. Ben çok sevdim. Bunları 3 boy çalıştık; aşağıdaki kutu küçük boy olanı. Bu kutuların başına neler neler gelecek daha:))





Bu sene demir aksesuarları çok kullanacağım. Ama herhangi hafif metal yerine özellikle demir olmalarına özen gösteriyorum. Çünkü inanılmaz şekilde görüntü değişiyor. Evet demir aksesuarlar biraz daha maliyet getiriyor ancak o farka değiyor.



Bu sene yurtdışından kitaplar ve bir takım yardımcı malzemeler getirttim. Getirtmeye de devam ediyorum. O kadar farklı teknikler ve malzemeler var ki, anlatamam. Önce üzerlerinde detaylı çalışıp hepsini de sizlerle paylaşacağım, hem de en kısa zamanda.
Şimdilik hoşçakalın...

3 yorum:

Noblesse dedi ki...

ikisi de muhteşem çalışmalar, gerçek bir eskitme olmuşlar, süper!

Meral Sanatevi dedi ki...

İnanırmısın seni düşünüyordum yayınını gördüm pes yani iyi insan düşüncenin üstüne yayın yaparmış...Objelerini merakla bekliyorum, çalışmalarında muhteşem olmuşlar...

bahar006 dedi ki...

Mükemmel olmuş, ellerine sağlık:)