19 Eylül 2011 Pazartesi

SERAMİK GİBİSİ VAR MI?

Hele bir de el boyaması çalışınca tadına doyulmuyor. Bu modeli mutfak takımı yapmaya karar verdim, ne dersiniz? Model Gül Hocam'a ait.



Aynı ahşapta rölyef pasta olduğu gibi seramik çalışmalarında da bunlara uygun malzemeler var. İşte bu malzemeleri kullanarak boyutlu desen çalıştık ve eskitme yaptık.


Asıl en ilginç yöntemlerden biri de bu köpükler. Boyayı köpürterek bu efekti sağladık.


İşte ortaya çıkan...


Tüm seramik çalışmalarımı Duncan boyaları ile fırınlıyarak yapıyorum. Fırınlanmış seramik gerçekten çok daha başka duruyor. Fırınlamayı, boyanın kimyasal yapısına uygun olarak 1200 C ye kadar yapabiliyorum. Fırını almadan önce acaba tehlikeli olur mu diye çok düşündüm ama kullanması o kadar basit ve rahat ki, anlatamam. Ben sanırım seramik çalışmayı çoook seviyorum.

Bu arada bugün Meral aradı ve 2 Ekim'deki Blog Yazarları Buluşmasından bahsetti. Hemen mail attım ve onay geldi. 2 Ekim'de ben de orada olacağım. Çok keyifli bir gün olacağını düşünüyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum.

Herkese çoook mutlu günler diliyorum.
Şimdilik hoşçakalın....

5 yorum:

Meral Sanatevi dedi ki...

Ellerine sağlık yine döktürmüşsün bende Gül hocayla ahşaba horoz çalışmıştım benimki ıslık çalıyordu valla özledim el boyama yapmayı, 2 ekimde görüşmek üzre...

Noblesse dedi ki...

harika olmuş, ben de seramik çalışmayı severim ama senin kadar profesyonel değilim, boya vernikle tarzında:)))

Fernanda Correia dedi ki...

Olá obrigada pela visita, gostei muito.
Obrigada

ebru dedi ki...

Süper olmuş ellerinize sağlık. Ama ben minyatür bahçeye bittim, gözümü ondan alamıyorum, nefis olmuş :)

funda dedi ki...

Maşallah nazar değmez inşallah. Hepsi çok şeker olmuş. Ben sizi izlemeye aldım bir yere kaçamazsınız :))Bloğunuzu gezmek keyifliydi. Tekrar geleceğim. Sevgiyle kalın..... hobilerim-funda.blogspot.com