5 Nisan 2011 Salı

İLK AKRİLİK TABLOM

Takip edenler bilir, ben aslında atölyemi yağlı boya çalışmalarımı daha rahat sere serpe yapabileyim diye açmıştım. Yani ilk aşkım resimdir. Geçen sene, bu kadar akrilik ile çalıştım bir de tablo deneyeyim dedim. Atölyede varak uygulamasını yaptıktan sonra eve getirmiştim. Son düzeltmeleri yapıp çerçeveletecektim:)) Biraz uzadı bu iş:))
Şu anki hali işte aşağıdaki gibi. Sanırım artık (1 gün kadar daha üzerine çalıştıktan sonra) çerçeveciye götürme vakti geldi. Ne dersiniz?





Üzerinde bir çok teknik kullandım. Spatula ile çalıştım. Peçete, yaprak varak, ağda varak, transfer vs. Ama en çok keyifle yaptığım işlem mühür idi. Şimdi bu uygulamayı dekoratif boyama çalışmalarımda da uygulamayı düşünüyorum.
Bu arada yağlı boya resim yapmayı da çook özlediğimi itiraf etmeliyim. O bambaşka bir dünya. Gerçekten transa geçiyorsunuz ve zaman tüm anlamını yitiriyor.
Ama artık kapı çalıp hadi yemek yiyelim diyen biri geldiğinde dünya gerçekleri ile karşılaşıyorsunuz:)) Bu yüzden tavsiyem şövalenin başına oturmadan önce yemekleri hazırlayın, hatta sofrayı bile kurun:)))
Sevgiyle ve keyifle kalın (bu dünyaya rağmen) ...

3 yorum:

Fikirlopedim dedi ki...

Oldukca cekici olmus. emeginize saglik, devam etmelisiniz.

Saygimla.

Meral Sanatevi dedi ki...

Ayşin süper, mührü nasıl yaptın...

Ayşın Önol dedi ki...

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Meralcim bildiğimiz kırmızı mühür kullandım.Büyük kızım İtalya'dan gelirken A şeklinde mühür damgası getirmişti.Mühürü ateşte eritip tuvalin üzerine damlattım, hatta biraz da özellikle etrafa bulaştırdım.Üzerine de A damgasını bastım.
Ama tüm bu damgalar çeşit çeşit İstanbul'da da var.Geçen sene Beyoğlu'nda görmüştüm.